Kokemuksia

Conmest toteutti Marikan toiveiden mukaisen kodin

Marika asuu Espoossa Conmestin rakentamassa asunnossa. Vuonna 2019 valmistunut asunto on avara, valoisa ja moderni. Conmest onnistui toteuttamaan kaikki Marikan muutostoiveet niin, että valmis koti on nyt hänen toiveidensa mukainen.

Marika on tällä hetkellä eläkkeellä. Hänen kanssaan uudessa kodissa asuu myös hänen koiransa.

– Kävelin tästä ohi alkuvuonna 2019 ja näin, että tähän aletaan rakentaa. Katselin ja tutkin sitten tarkemmin sitä, millaisia taloja tähän oli tulossa. Tuntui, että hyvänen aika, tässähän se on, Marika hymyilee.

Kaikkiin kysymyksiin sai aina vastaukset

Aluksi Marikaa hieman huoletti se, että Conmest oli hänelle entuudestaan tuntematon rakennuttaja.

– Tiesin, että Conmest on pieni yritys. Otin heti selville yrityksen taloudelliset taustat ja muut tiedot. Silloin selvisi, että tämähän on ihan mielenkiintoinen pieni ja nouseva yritys, Marika muistelee.

– Kävin aika usein Conmestin konttorilla Tapiolassa. Siellä oli aina yhtä mukavaa, koska sain aina vastauksia kysymyksiini. He eivät hermostuneet, vaikka juoksin siellä aina. Mielestäni oli tärkeää saada kaikki asiat selvitettyä ja se onnistui erittäin hyvin, Marika kiittelee.

“Parasta tässä on tämä avaruus, valoisuus ja moderni tuntu”

Koska Marika hyppäsi mukaan prosessiin jo rakennusvaiheessa, pääsi hän vaikuttamaan myös lopulliseen pohjaratkaisuun sekä erilaisiin valintoihin. Hän halusi muutostöitä olohuoneeseen sekä keittiöön.

– Makuuhuone muutettiin osaksi olohuonetta. Seinä jätettiin pois ja lopputulos on erittäin onnistunut. Keittiöön halusin saarekkeen. Ideoimme sellaisen saarekkeen, jossa on hieman korkeampi seinä. Sekin on osoittautunut erittäin hyväksi ja toimivaksi, Marika summaa.

– Lisäksi tehtiin muita pienempiä lisämuutoksia, kuten lisättiin sähköpistokkeita, halogeenivaloja, kaappejaeteiseen, valittiin vaihtoehtoisia materiaaleja ja kaappimalleja ja maalattiin joitakin seiniä valitsemillani väreillä, Marika jatkaa.

– Parasta tässä on tämä avaruus, valoisuus ja moderni tuntu. Täällä on mukava tunnelma ja koti on toimiva ja kivasti suunniteltu, Marika kuvailee.

Pia Pakalenin kokemuksia Conmestista

Isot ikkunat tuovat valoa sisään Pia Pakalenin avaraan asuntoon. Conmestin rakentama rivitaloasunto valmistui Tuusulantien kainaloon Pohjois-Helsinkiin elokuussa 2019. Pakalen on tyytyväinen siihen, kuinka Conmest piti huolta alihankintaketjustaan ja oli aina tavoitettavissa.

Uutta asuntoa etsiessään Pakalen kävi katsomassa omien laskelmiensa mukaisesti ei ehkä satoja, mutta useampia kymmeniä asuntoja. Conmestin rakentamaa rivitaloasuntoa hän kävi katsomassa ensimmäisen kerran hieman ennen vappua.

– Minua ihastutti tässä asunnossa erityisesti valoisuus ja kolmen metrin huonekorkeus, joka tuo tilaan avaruutta. Pohjaratkaisu vaikutti myös hyvin selkeältä, eikä hukkaneliöitä ole lainkaan, Pakalen muistelee.

– Kun kävin täällä ensimmäisen kerran, oltiin täällä parhaillaan rakentamassa saunaa. Sillon joku taisi sanoa minulle, että täällä me teemme teille kotia. Kun ennen ostopäätöstä tulin vielä tähän pihaan, niin puutarhan rakentajat katsoivat silmiin, tervehtivät ja kertoivat, että me laitamme teille täällä pihaa. Se tuntui luottamusta herättävältä, että ne ihmiset olivat täällä tekemässä minun kotiani, Pakalen hymyilee.

Tärkein asia oli saavutettavuus

Rakennuksen oli alun perin tarkoitus valmistua syyskuussa 2019. Lopulta muuttamaan päästiin kuitenkin jo elokuussa, kuukautta suunniteltua aikaisemmin. Conmest ei itse rakentanut, vaan piti huolta alihankintaketjusta. Pakalenin mielestä projekti oli kokonaisuutena oikein onnistunut ja työmaa viimeisen päälle siisti.

– Conmest oli aina tavoitettavissa. Missään vaiheessa ei tullut sellaista kiireen tuntua, vaan asiat hoidettiin. Saavutettavuus on se tärkein asia – kun puhelimeen ja sähköposteihin vastataan heti, ei epätietoisuus pääse eskaloitumaan epävarmuudeksi, Pakalen sanoo.

– Minulla on edelleen todella luottavainen olo. Tämä on laadukkaasti rakennettu koti, Pakalen toteaa.

Alihankintaketju hyvässä kunnossa

Conmest saa Pakalenilta erityistä kiitosta siitä, kuinka he vastasivat alihankintaketjusta ja sen kunnosta. Conmestin johto oli myös tiiviisti mukana prosessin eri vaiheissa yhdessä asiakkaan kanssa.

– On tänä päivänä iso päätös hankkia asunto pääkaupunkiseudulta. Se on valtava taloudellinen investointi ja satsaus. Sitten sitä tietenkin toivoo, että kaikki menee hyvin ja onnistuu, Pakalen painottaa.

– Yksi tärkeä asia on juuri se, että alihankintaketju oli Conmestilla hyvässä kunnossa. He ovat käsittääkseni tehneet töitä näiden alihankkijoiden kanssa pidempään. Se näkyy loppuasiakkaalle niin, että homma toimi, Pakalen summaa.